شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم
نویسنده : writer
تاریخ انتشار : 21/12/01
سنگ نفلین سینیت که به عنوان ماده اصلی تولید آلومینا میباشد دارای ترکیب شیمیایی حدود: 55 درصد اکسید سیلیس- 20 درصد اکسید آلومینیوم – 14 درصد عناصر قلیایی و مابقی سایر عناصر می باشد . به منظورجدا سازی سیلیس و استحصال آلومینا از سنگ آهک استفاده می شود . به این ترتیب که پس از خردایش سنگ نفلین و سنگ آهک و آسیاب نمودن آنها به روش تر و مخلوط کردن آنها با نسبتهای مشخص ، خوراک موردنیاز بصورت دوغاب وارد کوره دوار شده و پس از خشک شدن و کلسیناسیون و سینتر بصورت سنگ پا از کوره خارج می شود در مرحله ذوب و سینتر شدن یون دی سیلیکات کلسیم تشکیل میگردد. مواد خروجی از کوره پس از سرد شدن وارد آسیابهای میله ای شده و با محلول لیچ که دارای آنالیز خاص و دمای بالا میباشد عملیات لیچ انجام میگیرد. در این مرحله یون دی سیلیکات کلسیم بصورت گل بلیت از محلول گرفته شده ( رسوب می کند) . و بقیه محول بصورت آلومیناتهای سدیم و پتاسیم وارد مراحل بعدی پروسه میشوند .
بدلیل اهمیت خلوص سنگ آهک در فرآیند، بعد از مطالعات اکتشافی فشرده طی چندین سال بالاخره سنگ آهک ارشتناب به عنوان بهترین ذخیره برای پروسه انتخاب گردیده است خلوص سنگ آهک در این معدن حدود 98 درصد بوده و عملیات اکتشافی با شبکه حفاری متمرکز و کم سابقه و با دقت و حساسیت بالا صورت گرفته است .
برچسب ها :
برچسبها:آلومینا, بوهمایت, پایه کاتالیست, پودر آلومینا, سنگ آهک, سنگ آهک ارشتناب, سنگ نفلین رزگاه, سنگ نفلین سینیت, طرح تولید آلومینا, کاتالیست, کارخانه تولید آلومینا, مرکز تحقیقات, مرکز تحقیقات آذرشهر, مرکز تحقیقات کاربرد مواد معدنی غرب کشور, هیدروکسید آلومینیوم