شعار سال 1403 : جهش تولید با مشارکت مردم
نویسنده : writer
تاریخ انتشار : 21/11/24
بوهمایت
پودر بوهمیت که پودر پایه برای تولید محصولات کاتالیستی است در صنایع مختلف به عنوان ماده ای دیرگداز و جاذب رطوبت، کاربرد وسیعی دارد. تولید این ماده، ارزش افزده بسیار بالایی هم در داخل کشور ایجاد می کند. مطالعات صورت گرفته نشان می دهد، تولید صنعتی بوهمیت از نرخ بالای بازگشت سرمایه برخوردار است.
بهای هر تن بوهمیت در بازار برابر با 25 میلیون تومان است.
تولید موفقیت آمیز و خلوص بالای هیدروکسید آلومینیوم در این مرکز که بعنوان پایه اولیه جهت تولید بوهمیت می باشد از سال 1385 شروع شده در پی آن و با تلاش پژوهشگران خود مرکز این واحد توانست هیدروکسید آلومینیوم با خلوص بسیار بالا یعنی 99.96 تا 99.99 درصد را با کمک دستگاه تولید نانو آلومینا که از اختراعات خود مرکز بود، تولید کند.
این روند بصورت طبیعی ادامه داشت تا در سال 91 و همزمان با طرح خود گردانی مرکز آذرشهر که از طرف هیات عامل مصوب شد، طرح مطالعه و تحقیقات در زمینه خودگردانی مالی مرکز از طرف کارشناسان مرکز بصورت جدی آغاز شد. تا اینکه پس از دو سال تحقیقات جدی در این خصوص و طی تفاهم نامه با پژوهشگاه شرکت نفت، برای اولین بار در ایران موفقیت تولید بوهمیت در این مرکز حاصل شد.
طرح تولید بوهمیت نزدیک به دوسال است که بطور جدی در این مرکز در حال مطالعه و پیگیری بود که با تولید اولیه این محصول در حد آزمایشگاهی، مرحله امکان سنجی تولید این ماده در اشل صنعتی طی سال گذشته با موفقیت به پایان رسید. پس از اخذ موفقیت های تولید ماده بوهمیت تولیدی مرکز، گزارش موفقیت آن به سازمان ارسال شد و در پی این گزارش و حضور دکتر کرباسیان در استان آذربایجان شرقی، و اخذ نظر مثبت ریاست محترم سازمان، در اولین جلسه کمیته سرمایه گذاری سازمان، بحث تامین مالی پروژه فوق، به تصویب رسید و در اولین فرصت پس از تامین اعتبار فوق، اقدامات اساسی در این خصوص شروع شد.
این محصول تا الان بصورت کامل وارداتی بوده که با دستیابی کامل به تولید صنعتی این محصول، برای اولین بار درایران، این مهم در مرکز تحقیقات آذرشهر صورت می پذیرد و این موفقیت مهم نیز با همکاری و همراهی محققان و پژوهشگران، مهندسان، کارشناسان و کارگران این مجموعه و با دانش کاملا بومی صورت می گیرد.
شایان ذکر است پودر بوهمیت که بعنوان پودر پایه جهت تولید محصولات کاتالیستی بکار می رود و ارزش افزده بسیار بالای هم دارد، در اولین سال تولید، علاوه بر بازگشت کامل سرمایه، امکان سود چند برابر بیشتر از مبلغ سرمایه گذاری نیز قابل تصور است. بنابراین، با دستیابی به دانش تولید “بوهمیت”، کشور ایران برای همیشه از واردات این ماده بی نیاز خواهد شد. میزان نیاز کشور به این ماده براساس اطلاعات بدست آمده ، سالانه 400 تن می باشد. هرچند میزان نیاز کشور به این ماده اندک است، اما به عنوان یک پایه برای کاتالیست های صنعت نفت و پتروشیمی بسیار حائز اهمیت است و در نهایت این امید می رود که با تحقق طرح توسعه طی سال جاری و سال آتی این مرکز توانایی دستیابی به تولید پایه کاتالیست، کاتالیست HDS و نهایتا کاتالیست ریفرمینق که قیمت جهانی اش امروز بصورت متوسط هر کیلو 130 دلار برآورد می شود.
برچسب ها :